Gitar Kursu İzmir: Gam Çalışmaları

Merhaba sevgili gitarcı arkadaşlar! Bugun sizlere gitar kursunda en önemli konulardan biri olan gitarda gam çalışmasının faydalarını anlatacağız! İzmir’de gitar kursu alan ya da almayı düşünen bireyler için açıklayıcı olmasını dileriz!

Gitarda Gam ve Önemi Nedir?

İzmir Gitar Dersi öğrencilerimiz, çoğunluk olarak gitarda gamlar diğer değişle diziler ile pratik yapmanın önemini anlamak istiyorlar ve dolayısı ile gitarda gamları biz nasıl kullanırız şeklinde sorular soruyorlar. İşte bugunkü yazımız tam olarak bu soruyu yanıtlamak üzerine..

Üzülerek söylemek gerekir ki piyasada bulunan başlangıç ve orta seviye klasik gitar metotlarında, gamlar, parçaların öğrenilmesi ve yorumlanmasında aktif bir şekilde kullanılmamaktadır. Bundan dolayıdır ki, özellikle gitar öğrenmeye yeni başlayan İzmir Gitar Kursu öğrencilerimiz, gam kullanımı konusunun önemini çoğu kez kaçırırlar ve gamlar ile ilgilenmek yerine, sürekli yeni şarkılar öğrenmek için çabalarlar..

Konu farklı müzik türleri olduğunda da pek de bir şey değişmez. Örnek vermek gerekirse, birbiriyle uyumlu tınlayan akorlar ile gitar çalmak, her ne kadar keyifli ve kolay olsa da, bu tip çalışmalar bir noktada itibaren monotonlaşarak gitar çalan kişinin kısıtlı bir müzik icrası gerçekleştirmesine neden olacaktır.

Aslında hangi müzik ya da enstrüman türü ya da çeşidi ile ilgileniyorsanız ilgilenin, müzikal becerilerinizin gelişebilmesi için en temel kural gamların ve gamlardan doğan akorların yani armoni ve kompozisyon gibi konuların iyi anlaşılması ve düzgün çalışılmasına dayanır..

Gitarda gamlar üzerinde çalışmak oldukça zaman alan ve bazen hakikaten enerji isteyen durumlara yol açabilir. Özellikle polifonik yani çok sesli etüt ve eserleri deşifre edebilecek düzeye gelmiş bir gitar kursu öğrencisi, niçin herkesin yaygın olarak tercih ettiği şekilde daha fazla etüt ve eser öğrenebileceği zamanı, dizi çalışmaları için harcamalıdır?

Konunun özü şudur: Aslında dizi yani gam çalışmaları esnasında, çalıştığınız eserin veya etütün deşifresini yaparken öğreneceklerinizden çok daha fazlası olduğunu unutmayınız!

Dolayısı ile tüm Gitar Kursu İzmir öğrencilerine tavsiyemiz gitarda gam çalışması konusunda hassasiyetle ve ilgiyle çalışmalarının repertuarlarına yeni parça eklemek ya da amiyane tabirle “hemen parça çalmak” dan çok daha değerli olduğudur..

Merak edenler için ayrıntılı bilgilendirme ve kaynak:

Gitar Kursu İzmir

Özellikle son dönenmde gitar kursu arayışı haricinde yaylı çalgılara merak salan arkadaşlara yönelik keman ve çello eğitimi hakkında ayrıntılı bilgi bulabileceğiniz İzmir’in en kaliteli keman ve çello eğitimi kaynaklarına hemen göz gezdirin:

https://kemankursuizmirde.blogspot.com/



Yorum bırakın