Blog

İzmir Gitar Kursu’na Ulaşmak Çok Kolay!

Gitar Kursu İzmir – Hemen gitar çalmak için can attığınızı biliyoruz! Ancak gitarı çalmadan önce kısaca gitarı tanıyıp gitar eğitimi ile ilgili temel detaylara değinmekte yarar görüyoruz! Gitar; Telli çalgılar arasında en çok tercih edilen batı müziği armonisi içinde önemli bir yere sahip olan gitar, çalmayı öğrenmesi çok basit bir çalgı aleti olarak gitar kursu İzmir sayesinde kolaylıkla öğrenilmektedir. Gitar çalarak, müzik eğlencelerinin keyifli olmasını sağlayabilir, bu yolla para kazanabilir, farklı müzik kayıt sistemleri içinde özgün bir yer edinebilirsiniz.

Müzik yaratıcı düşünce ve hayal gücünün genişlemesi ve özgün fikirlerin ortaya çıkmasını sağlar. Bir çalgı aleti çalmak insanın kendini keşfetmesi, hayatı farklı bir şekilde yorumlaması anlamına da gelir. Yeteneklerinizi fark etmek, cevherlerinizi keşfetmek adına gitar kursu İzmir şehrinde kendinizi bulabilirsiniz.

Gitar Çalmayı Öğrenmek Zor mu?

Gitar öğrenmek artık ok kolay bir hale geldi. Gitar kursu İzmir şehrinde hemen her yerde ucuz, kaliteli ve ulaşılabilir imkanlarla müzik öğrenme ve gitar çalma fırsatı sağlıyor. Gitar telli çalgılar arasında en çok çalınan ve öğrenmesi çok basit olan uzun bir zaman zarfı gerektirmeyen çalgı aletidir.

Ritmik seslerin uyumu, yaratıcı fikir ve hayallerinizin gerçekleşmesi ve müzikle ses bulması adına gitar kursu İzmir katılarak kendinizi geliştirebilirsiniz. İnsanların kendilerini gerçekleştirdikleri en önemli kazanımlardan biri olan müzik kursları artık öğrenmeyi kolaylaştıran araçlar olarak herkesin müzik zevkine hitap edip müzik bilgisine sahip olmayı kolaylaştırıyor. Şüphe ve endişelerin ötesine geçerek gitar kursu İzmir tercihinde bulunup hemen gitar çalmaya başlayabilirsiniz.

Gitar Olmadan Kursa Yazılabilir miyiz?

Bir gitar kursuna gitmeniz ve kayıt olarak gitar çalmaya başlamanız için bir gitara sahip olmanız şart değildir. Gitar kursu İzmir birçok farklı gitarı bünyesinde bulundurarak katılımcılara daha etkin hizmetler verme yolunda adımlar atmaktadır. Böylece gitar alma masrafını ilk anda erteleyerek içinizdeki arzuları takip edebilirsiniz. Böylece yeteneklerinizin farkına vararak kendinizi keşfedebilirsiniz.

Bir kursa yazılmak, düzenli ve disiplinli bir çalışmayı başlatmak olacaktır. Bu nedenle gitar çalma arzusunda olanların bunu mutlaka yaparak kendilerini geliştirmeleri gerekir. Gitar kursu İzmir sayesinde bunu fark ederek kısa sürede gitar çalmaya başlayabilir, hayallerinizi gerçekliğe kavuşturabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken gitar kursu İzmir bulmaktır.

Diğer blog sayfamıza tıklayın:

https://izmirdegitarkurslari.blogspot.com/2019/11/izmirde-gitar-kursuna-baslamak-icin.html

Bir gitara sahip olmadan gayet hızlı ve etkin bir şekilde gitar kursu İzmir sayesinde gitar çalmayı öğrenerek bu yeteneğiniz sayesinde para kazanabilir, arkadaşlarınızla keyifli vakitler geçirebilir, çok özel anları hatıralarınızda biriktirebilirsiniz.

Gitar Kursu Maliyeti Ne Kadardır?

Müzik kurslarının maliyeti oldukça düşüktür. Ders başı olarak saate göre ödeme yapılan kurslarda öğrenme seanslarına göre kurlara katılabilir, buna göre ödemeler yapabilirsiniz. Yaş aralığınıza uygun olan kursu seçerek gitar kursu İzmir çalışmalarına katılabilir, çok az bir masrafla ve hatta bir gitara sahip olmadan bile gitar çalmayı öğrenebilirsiniz.

Gitar çalmayı öğrenmek için ucuz, hızlı, kaliteli bir şekilde müzik yeteneğini açığa çıkarmak için gitar kursu İzmir doğru adres olabilir. Gitara merakı olan kişilerin en ucuz ve en kısa yollardan gitarla buluşmasını sağlayarak telli çalgı kültürünün gelişmesi ve genişlemesi sağlanmaktadır. Gitar kursu İzmir bunun için meraklılar adına bir fırsat sunmaktadır.

Gitar kursuna başlamak için artık para hesabı yapmanıza gerek yok. İstediğiniz kurları ucuz bir şekilde satın alarak peşin ya da taksitli ödeme seçenekleriyle kolay yoldan hayallerinize kavuşabilirsiniz. Gitar kursu İzmir bu alanda özgün çalışmalar yaparak birçok insana ulaşmayı başarmaktadır. Hayallere ulaşmayı ve yeteneklere sahip olmayı önceleyerek katılımcıların kendilerini gerçekleştirmelerine imkan sağlamaktadır. Müzik dünyasında belli bir kültüre sahip olmak için kurslara başlayabilirsiniz. Sizin için gitar kursu İzmir en iyi fırsatlardan biridir.

Gitar Kursu İzmir

Gitar Kursu İzmir: Gam Çalışmaları

Merhaba sevgili gitarcı arkadaşlar! Bugun sizlere gitar kursunda en önemli konulardan biri olan gitarda gam çalışmasının faydalarını anlatacağız! İzmir’de gitar kursu alan ya da almayı düşünen bireyler için açıklayıcı olmasını dileriz!

Gitarda Gam ve Önemi Nedir?

İzmir Gitar Dersi öğrencilerimiz, çoğunluk olarak gitarda gamlar diğer değişle diziler ile pratik yapmanın önemini anlamak istiyorlar ve dolayısı ile gitarda gamları biz nasıl kullanırız şeklinde sorular soruyorlar. İşte bugunkü yazımız tam olarak bu soruyu yanıtlamak üzerine..

Üzülerek söylemek gerekir ki piyasada bulunan başlangıç ve orta seviye klasik gitar metotlarında, gamlar, parçaların öğrenilmesi ve yorumlanmasında aktif bir şekilde kullanılmamaktadır. Bundan dolayıdır ki, özellikle gitar öğrenmeye yeni başlayan İzmir Gitar Kursu öğrencilerimiz, gam kullanımı konusunun önemini çoğu kez kaçırırlar ve gamlar ile ilgilenmek yerine, sürekli yeni şarkılar öğrenmek için çabalarlar..

Konu farklı müzik türleri olduğunda da pek de bir şey değişmez. Örnek vermek gerekirse, birbiriyle uyumlu tınlayan akorlar ile gitar çalmak, her ne kadar keyifli ve kolay olsa da, bu tip çalışmalar bir noktada itibaren monotonlaşarak gitar çalan kişinin kısıtlı bir müzik icrası gerçekleştirmesine neden olacaktır.

Aslında hangi müzik ya da enstrüman türü ya da çeşidi ile ilgileniyorsanız ilgilenin, müzikal becerilerinizin gelişebilmesi için en temel kural gamların ve gamlardan doğan akorların yani armoni ve kompozisyon gibi konuların iyi anlaşılması ve düzgün çalışılmasına dayanır..

Gitarda gamlar üzerinde çalışmak oldukça zaman alan ve bazen hakikaten enerji isteyen durumlara yol açabilir. Özellikle polifonik yani çok sesli etüt ve eserleri deşifre edebilecek düzeye gelmiş bir gitar kursu öğrencisi, niçin herkesin yaygın olarak tercih ettiği şekilde daha fazla etüt ve eser öğrenebileceği zamanı, dizi çalışmaları için harcamalıdır?

Konunun özü şudur: Aslında dizi yani gam çalışmaları esnasında, çalıştığınız eserin veya etütün deşifresini yaparken öğreneceklerinizden çok daha fazlası olduğunu unutmayınız!

Dolayısı ile tüm Gitar Kursu İzmir öğrencilerine tavsiyemiz gitarda gam çalışması konusunda hassasiyetle ve ilgiyle çalışmalarının repertuarlarına yeni parça eklemek ya da amiyane tabirle “hemen parça çalmak” dan çok daha değerli olduğudur..

Merak edenler için ayrıntılı bilgilendirme ve kaynak:

Gitar Kursu İzmir

Özellikle son dönenmde gitar kursu arayışı haricinde yaylı çalgılara merak salan arkadaşlara yönelik keman ve çello eğitimi hakkında ayrıntılı bilgi bulabileceğiniz İzmir’in en kaliteli keman ve çello eğitimi kaynaklarına hemen göz gezdirin:

https://kemankursuizmirde.blogspot.com/



Gitar Öğrenimi Hakkında Merak Edilen 6 Soru

İzmir’de gitar kursu alacak ya da gitar öğrenmeye yeni başlayacak arkadaşlar bu yazımız sizin için! Öncelikle şunu hatırlatarak konuya giriş yapalım: gitar, tam anlamı ile sabır ve düzenli çalışma işidir.. Eğer gitarın ciddi bir müzik aleti olduğunu anlamadıysan bunun farkına varmalısın.. Özellikle, başlangıç aşamasında yeni bir gitar öğrencisi isen öğrenebilmen için sürekli tekrar ve egzersiz yapman gerektiği gerçeği ile yüzleşmen gerekir! Bu etüt ve egzersizlerin amacı, ellerinin gitara yapısal uyumu için uygun formları kazanması açısından kritiktir..  Bunu yapmalısın çünkü, gitarı öğrenme temellerinin iyi atılması tamamen buna bağlıdır!

Bak baştan söyleyelim; gitar çalmaya başlamadan önce, iyi düşün, kendini ölç tart! Bu  üstelik sadece gitarla ilgili bir şey değil, hangi enstrümana başlama istersen iste, ilk yapman gereken şey iyi bir araştırmadır. Başlayacağın bu uzun serüvenin daha ilk baştan iyi anlaşılması, gitar çalışmalarının gelecek dönemlerde başarılı olamasını garanti edecektir..

Şimdi senin gitar çalmak ve gitar öğrenimi hakkında merak ettiğin 6 soruyu yanıtlayacağız!

Ders Almadan da Gitar Öğrenenmem Mümkün mü?

Elbette ki bu soruya ders almadan gitar öğrenemezsin denemez… Günümüzde özellikle internet gibi devasa bir bilgi kaynağında gitar dersleriyle ilgili bilgiler ve makaleler bulmak mümkün. Fakat tam da bu noktada seni uyarmak istediğimiz bir durum var. İnternet her ne kadar devasa bir bilgi kaynağı olsa da, bir o kadar da bilgi kirliliğini barındırıyor. İşte bu durumdan ötürü özellikle yeni öğrenmeye başlayan bir öğrenci, doğru kaynak seçemezse, çalışmaları yavaşlayıp, ilgisi tamamen dağılabilir. Ya da yanlış yönlendirmelere maruz kalabilir..

Diğer bir gitar öğrenme yöntemi ise internet üzerinden alınabilen veya kitap evlerinde bulabileceğin, gitar metotları yardımıyla gitar öğrenmeye çalışmaktır.

Son olarak da gitar öğrenmeyi bizim de tavsiye ettiğimiz yöntem olan gitar kursu’na giderek öğrenmektir. Elbette bu konuda da herhangi bir gitar kursu aynı mı diye sorabilirsin.. Elbette her gitar kursu aynı eğitimi vermiyor. Tavsiyemiz öncelikle MEB ruhsatlı bir gitar kursu seçmen. Daha sonra da deneyimli eğitmenler çalıştıran bir gitar kursu bulman. İzmir Gitar Kursu ya da Gitar Kursu İzmir şeklinde google aramaları yaparak bir gitar kursu bulabilirsin. Ancak bulacağın gitar kurslarını mutlaka git bir yerinde gör. Dediğimiz gibi ruhsatsız işletmeleri seçme! Gittiğin gitar kursunda mutlaka hocaların kaç yıl deneyimi olduğunu da sor! İşte bu konuşullarda en iyi seçeneğe, kendin karar verebilirsin!

Sonuç olarak seni hedeflerine götürecek doğru gitar öğrenme metodunu bulmak, doğru araştırma teknikleri ve biraz zaman alabilir.. Konu gitar öğrenmek olunca bir çok metodu bir arada inceleyerek, çalışmalarına buna göre yön vermen daha verimli olacaktır..

Gitara Başlarkan Hangi Tür Gitar Seçmeliyim?

Bugun herkesin kabul ettiği üzere gitar, dünyanın en popüler müzik aletlerinden biri olarak kabul edilir… Gitar bir enstrüman olarak neredeyse bütün müzik türlerinin icrasında, gerek solo olarak, gerekse eşlik olarak çalınabilmektedir. Popülaritesi bu kadar yüksek olan gitarın, Zaman içerisinde, kullanıldığı her müzik türüne göre, elbette bir çok türe ayrıldığı görülmektedir. Dolayısı ile gitar kursuna hangi tür gitar ile başlayacağını bilmek, aslında hangi tür müzik ile ilgilendiğine bağlıdır..

Klasik olarak öğrenciler ​”Gitar çalmaya hangi gitar türü ile başlanmalı?” sorusunu sorduğunda dolayısı ile verilecek cevap nettir: istediğin gitar türüyle, gitar eğitimine başlayabilirsin..Çünkü; gitar çalmayı kafasına koyan bir insan, önce ağırlıklı olarak ilgilendiği müzik tarzını belirlemeli ve bu müzik tarzına en uygun gitar türünü seçmelidir. İşte doğru müzik tarzının belirlenmesi, gitar öğrenimi boyunca enstrümandan keyif alınması ve motivasyonun yüksek tutulması açısından oldukça önemli bir noktadır.

Örnek verecek olursak: rock, blues, jazz, müzik türlerine ilgi duyan bir öğrenci, doğrudan elektro-gitar veya akustik gitar ailesinden bir gitarla öğrenmeye başlayabilir.Bunun yanında hatırlatmak isteriz ki, her gitar türü ile bir çok farklı müzik tarzı rahatlıkla çalınabilir.. Bu konuda gitar türlerini ve çeşitlerini inceledikçe göreceksin ki gitar türlerinin çalım teknikleri birbirinden farklıdır. En önemli olan şey ise, hangi tür gitar seçersen seç, seçtiğin gitar türünün çalma teknikleri konusunda kendini geliştirmen olacaktır.

Haftada Kaç Saat Ders Almalıyım?


Gitar çalma egzersizlerine iyi bir gitar eğitmeni ile başlama olanığı bulduysan, çoğunlukla haftada 1 gün ve 1 saat ders alman yeterli olacaktır. Eğitmenin bir saatlik derste anlattığı tekniklerin gelişmesi ve bilgilerin pekişmesi için, bir sonraki derse kadar öğretmenin verdiği pratikleri yapmalısın. Bu yapacağın düzenli pratikler sayesinde her hafta ilerlediğini fark edebilirsin.

Ortalama olarak konuşacak olursak haftada 1 gün 1 ders yeterli olacaktır.

Gitar Kursuna Başladım. Günde Kaç Saat Çalışmalıyım?

Bu soruya vereceğimiz yanıt elbette senin müziğe duyduğun ilgi, bağlılık ve hedeflerinle doğru orantılı olacaktır. Örneğin, gitarı hobi olarak mı öğreniyorsun, yoksa gitar çalmayı GSf hazırlık için mi istiyorsun? Ya da gitar kursuna başladın çünkü sahnelerde mi yer almak istiyorsun? Kısacası bu senin hayal gücün ve isteklerinle alakalı.. Amacın samimi bir ortamda hobi amaçlı gitar çalmayı öğrenip, yakınlarına bir iki gitar tıngırdatırım ise, günde ortalama 1 saat gitar çalışmak seni kurtarabilir…

Ancak baştan da söylediğimiz gibi, amacın bir konservatuvarın, gitarla ilgili bir üniversite bölümünün, giriş sınavına hazırlanmaksa, çalışma saatlerin daha fazla olacaktır. Gireceğin sınavın teknik zorluklarına bağlı olarak, günde 3-6 saat arası çalışma yapman uygun olabilir..

Bu konuda Gitar Kursu İzmir öğrencileri GSF hazırlık amacı ile özel bir eğitim seçmen ve ihytiyacın olan eğitim süresine Gitar Kursu İzmir eğitmeninin vasıtası ile karar vermen de daha profesyonel bir seçim olacaktır.

Gitar Çalmak için Nota Bilmek Zorunda mıyım?

Müzik kariyerine son derece limitli ve sınır koyarak çalışmalarını sürdürmek isteyen biriyseniz, nota öğrenmek zorunda değilsiniz.. Peki bu ne demek olacak? Nota demek müziğin dili demektir.. Yani siz dil bilmeden o dili sadece seslendirmeye çalışacaksınız.. Örnek olarak, akorlar ile sözlü parçaları, ritim ve arpej teknikleri yardımıyla çalmak istiyorsan, akor diyagramlarını okumayı öğrenmelisin.. Benzer şekilde müzik kulağının da yardımıyla gitar notalarının farklı bir ifadesi olan olan tabları okumayı öğrenerek, gitar çalışmalarını belirli ölçüde ilerletebilirsin.
Müziğin dilini anlamak ve gitar öğrenme sürecini sürekli ilerleyen seviyede tutmak istiyorsan mutlaka nota okumayı öğrenmelisin. Aslında nota okumayı öğrenmek çok kolay olsa da insanların bu konuda ön yargı içinde olduklarını görebiliriyoruz. Halbuki ister gitar ister diğer enstrümanlar için nota öğrenmek son derece önemlidir.

Sıfırdan Gitar Çalmayı Öğrenmem Ne Kadar Sürer?

​Bu sorunun yanıtı son derece göreceli ve kendine belirlemiş olduğun hedeflerinle doğru ortantılıdır.. Müzik denen olgu zaten sonsuzdur. Durum böyle iken enstrüman öğrenmenin belirli bir süresinin olduğunu düşünmek son derece anlamsız olacaktır.  Öğrenme sürecinin süresi ise şunlara bağlı olarak değişecektir:

Öğrencinin gitar çalmaya olan sevgi ve isteği,

Yapılan çalışmanın niteliği,
Öğrencinin düzenli ve disiplinli çalışması,

Kendine koyduğun hedefin büyüklüğü
Düzenli ve doğru eğitim almak
vb.


Sonuç olarak gitar çalmaya olan motivasyonun ve ilgi düzeyin, ilerleme hızını belirleyecektir. Buna ek olarak düzenli ve disiplinli çalışma alışkanlığı kazanırsan, daha da hızlı ilerleyebilirsin. Yapacağın çalışmaların niteliği ve gideceğin Gitar Kursu İzmir eğitmenin profesyonelliği de, gitar öğrenme hızını arttıracaktır..

Müzik Kursu İzmir ya da Resim Kursu İzmir arasında karar kılamayan okuyucularımız için ayrıcalıklı bir yazı:

https://resimkursuizmirde.blogspot.com/